9700 Háztartási alkalmazottat foglalkoztató magánháztartás

TEÁOR'08


Ebbe a szakágazatba kizárólag azok a háztartások tartoznak, amelyek a háztartási munkákat végző alkalmazottat, mint pl. szolgáló, pincér, szakács, inas, tisztító, kertész, portás, istállós, sofőr, házvezető, bébiszitter, oktató, titkár stb. mint munkaadó foglalkoztatnak.

Megengedett, hogy a háztartás által foglalkoztatott személyzet az őt foglalkoztató tevékenységét népszámlálás, vagy egyéb felmérés során bediktálja, még akkor is, ha az alkalmazó önálló személy. Azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket ezek a tevékenységek előállítanak, a munkaadó háztartás fogyasztja el.

Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a gyermekek, idősek, fogyatékkal élő felnőttek gondozását végző háztartási alkalmazottat foglalkoztató háztartás, orvosi ellátás nélkül
- a mindennapi élethez lakhatási és háztartási segítséget nyújtó háztartási alkalmazottat foglalkoztató háztartás

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az önálló gazdasági szervezet (pl. vállalkozás, egyéni vállalkozó) által nyújtott szolgáltatás (pl. főzés, kertészkedés stb.), amelyeket a szolgáltatás jellegének megfelelő szakágazatba kell besorolni

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal


A 9700-as szakágazat alá tartozó tevékenység(ek):

    970001 Háztartási és egyéb alkalmazottat foglalkoztató magánháztartás, magánszemély
Bár mindent megteszünk, hogy az oldalon szereplő információk 100%-ig pontosak és megbízhatóak legyenek, hibák, pontatlanságok előfordulhatnak. Az oldal üzemeltetői az ezekből fakadó bármilyen jellegű károkért felelősséget nem vállalnak.