I SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS, VENDÉGLÁTÁS


Ez a nemzetgazdasági ág tartalmazza a rövid időtartamú tartózkodás céljára a látogatók és egyéb utazók számára nyújtott szálláshely-szolgáltatást, és az azonnal fogyasztásra alkalmas készétel- és italszolgáltatást. A gazdasági ágon belül nyújtott kiegészítő szolgáltatások mennyisége és típusa változatos lehet.

Nem ebbe a gazdasági ágba tartozik a hosszú időtartamú tartózkodást biztosító, elsődlegesen lakóhelynek minősülő szállás biztosítása, lásd, L (Ingatlanügyletek) nemzetgazdasági ág. Nem ebbe a nemzetgazdasági ágba tartozik továbbá a nem azonnali fogyasztásra alkalmas, illetve a független értékesítési csatornán (nagy- és kiskereskedelem) keresztül árusított ételek és italok szolgáltatása. Ezen ételeknek az elkészítése a C (Feldolgozóipar) nemzetgazdasági ág tartozik.

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal


A I nemzetgazdasági ágazat alá tartozó ágazat(ok):

    55 Szálláshely-szolgáltatás
Bár mindent megteszünk, hogy az oldalon szereplő információk 100%-ig pontosak és megbízhatóak legyenek, hibák, pontatlanságok előfordulhatnak. Az oldal üzemeltetői az ezekből fakadó bármilyen jellegű károkért felelősséget nem vállalnak.