P OKTATÁS


Ebbe a nemzetgazdasági ágba tartozik minden szintű és bármely szakmára felkészítő oktatás. Az oktatás szóban, írásban, rádión, televízión vagy egyéb kommunikációs csatornán keresztül történhet. Ez a nemzetgazdasági ág tartalmazza az iskolarendszerű nappali oktatás különböző szintjeit, valamint a felnőttképzést, az egyes írás-olvasás kurzusokat stb. Idetartoznak a katonai képzések, a fogvatartottaknak szervezett programok stb. adott szintjeikkel.

Az alap- és középfokú oktatás minden szintjén tartalmazza a testi és szellemi fogyatékkal élők speciális oktatását. A nemzetgazdasági ágba tartozó csoportok felosztása az ISCED 1997 által meghatározott oktatási szinteket követi.

A nemzetgazdasági ág tartalmazza mind az állami, mind a magánoktatást.

Ebbe a nemzetgazdasági ágba tartoznak még:
- azok képzések, amelyek elsősorban a sporttal, szórakozással kapcsolatos tevékenységekre irányulnak, például tenisz- vagy golftanfolyam, valamint az oktatást segítő tevékenységek

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal


A P nemzetgazdasági ágazat alá tartozó ágazat(ok):

Bár mindent megteszünk, hogy az oldalon szereplő információk 100%-ig pontosak és megbízhatóak legyenek, hibák, pontatlanságok előfordulhatnak. Az oldal üzemeltetői az ezekből fakadó bármilyen jellegű károkért felelősséget nem vállalnak.